17 september 2019

Ooijse schutterij Eendracht naar Nütterden

Burgemeester Günther Steins spreekt het nieuwe koningspaar (rechts) toe.

Voor de 32e keer bracht de Ooijse schutterij Eendracht maandagavond 16 september een bezoek aan de kermis- en schuttersfeesten van de in schutterij (ASG) Nütterden.  Na een rondgang door het dorp en een vendelhulde op de sportvelden werd in de feesttent afscheid genomen van het zittende koningspaar koningspaar Stefan en Elisabeth Aengenheister, alsmede de Schulerprinz. Daar werden ook het nieuwe koningspaar Chrtistoph en Beate van de Loo en Schulerprinz Noah Gertzen  geïnstalleerd. Schutterij Eendracht was met haar koningspaar Renata en Emile en jeugdkoning Rens Daanen aanwezig. Door het koningspaar van schutterij Eendracht werden bloemen aan aan het nieuwe koningspaar aangeboden. Het werd een gezellige avond in de feesttent van Nütterden met muziek van de Rendezvous Partyband. De vriendschapsband tussen de beide schutterijen  is ruim 32 jaar geleden ontstaan bij een Euregiotreffen  in het Duitse Wyler en kwam tot stand door toedoen van de de toenmalige voorzitters Jan Reijnen en Jacob Voss. Zie de foto’s (komen nog)