16 september 2019

Bevrijdingsfestival bij Vrijheidsmuseum in Groesbeek.

Kinderen konden voelen hoe het is om aan een parachute te hangen.

Het Vrijheidsmuseum in Groesbeek organiseerde op zondag 15 september voor het eerst een Bevrijdingsfestival in en bij het nieuwe museum. Naast het festival was er een Kindervrijmarkt. Er waren diverse muzikale optredens door o.a. de Bill Baker’s Big Band, zangeres Suzanne Menheere, Band of Four Brothers en Harmonie Tarcisius. Exodus Evacuatiegroep beeldde de evacuatie in ’44-’45 uit en kinderen konden geschminkt worden of meedoen met een hoepelworkshop, gegeven door La Hoop. Daarnaast waren er op het museumterrein historische jeeps aanwezig en oude Citroens. Verder was er een  radioshow met zend- en ontvangstapparatuur uit WO2  en kon men met behulp van een GreenScreen een leuke historische foto ter gelegenheid van 75 jaar Vrijheid maken door PicsPoint Fotografie laten maken. Kinderen konden bij de Parachutegroep Holland voelen hoe het was om aan een parachute te hangen.