3 juli 2019

Opening 1e rookvrije speelplek in Beek

Wethouder Irma van de Scheur met leerlingen van de leerlingenraad.

Op 3  juli opende wethouder Irma van de Scheur de eerste van de twee officieel rookvrije speelplekken in de gemeente Berg en Dal aan de Kievitstraat te Beek. De opening was tevens het startsein van de campagne “Rookvrije Generatie”. Dat gebeurde in Beek samen met de leerlingen van de leerlingenraad van basisschool de Biezenkamp onder toezicht van alle leerlingen van de school. Samen knipten ze een lint door. Ook werd het bord “rookvrije speelplek” onthuld. Tegelijkertijd werden ook de nieuwe speeltoestellen op dit speelterrein onthuld. De kinderen uit Beek mochten de afgelopen periode stemmen voor de nieuwe inrichting van hun speelplek. De winnende ontwerpen waren geplaatst en werden deze eerste dag flink gebruikt. Vrijdag wordt de tweede speelplaats in Leuth onthuld. zie de foto’s

De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Daarom zet ze zich in voor een rookvrije generatie. Dit gebeurt bijvoorbeeld door speelplekken rookvrij te maken. En door sportverenigingen en scholen te stimuleren om rookvrij te worden. Dit doet de gemeente met advies en promotiematerialen.
Vergoeding promotiemateriaal rookvrije generatie
Vanaf 1 augustus 2020 is een rookvrij schoolterrein verplicht. Scholen zijn dan ook verplicht om te laten zien dat hun terrein rookvrij is. Dit kan bijvoorbeeld met borden of een stoeptegel van de landelijke campagne Rookvrije Generatie.
De gemeente wil graag samen met scholen en sportverenigingen een gezamenlijke boodschap uitstralen: ‘op weg naar een rookvrije generatie’. Daarom geeft de gemeente scholen en sportverenigingen een tegemoetkoming in de kosten voor promotiematerialen van Rookvrije Generatie.