16 april 2019

Nieuwe striping voor Hulpverleningsvoertuigen

De nieuwe striping

Hulpverleningsvoertuigen van de overheid krijgen vanaf 16 april een nieuw strependesign op de motorkap en zijkanten. Die moeten ervoor zorgen dat de voertuigen ’s nachts nog beter te zien en te herkennen zijn.De strepen, ook bekend als striping openbare orde en veiligheid (OOV-striping), op voertuigen van de politie, brandweer en ambulances krijgen een update. Dat geldt ook voor voertuigen van de Koninklijke Marechaussee, Reddingsbrigade Nederland, veiligheidsregio’s en Defensie.Ook worden twee kleuren aangepast: de huidige oranjerode streep op voertuigen van de politie en de Marechaussee wordt rood en de tint blauw op voertuigen van de Koninklijke Marechaussee wordt iets gewijzigd. Het huidige ontwerp, dat beschermd is en niet door anderen mag worden gebruikt, stamt uit 1993. Voor de nieuwe ontwerpen worden moderne folies gebruikt, die ’s nachts beter reflecteren. De strepen worden twee keer zo breed en zullen wat hoger worden geplaatst om aan te sluiten bij de rondere en bredere vormen van de moderne voertuigen van de hulpdiensten.