6 mei 2024

Samen zingen voor Vrede in Ooij

Samen zingen voor Vrede in de H.Hubertuskerk te Ooij.
Zondagavond 5 mei was er in de H. Hubertuskerk in Ooij een samenkomst/samenzang in het kader van “Samen zingen voor Vrede”. Marijke Persijn was één van initiatiefnemers. Deze avond is tot stand gekomen door een video uit 2016, waarin Israëlische en Palestijnse vrouwen samen Prayer of the Mothers, een lied voor Vrede zongen. Deze video is onlangs vertoond in de ontmoetingsruimte van de kerk in Millingen aan de Rijn. Diverse koren gaven hun medewerking namelijk het ad hoc koor 4P (Pax, Pace, Paix, Peace) o.l.v. Marijke Persijn, de Cantorij o.l.v. Hein Vrijdag en Vox Virorum o.l.v. Jakobijn Wallis. Ook het ensemble o.l.v. Cileke Angenent en Lianne van der Burgt gaven hun muzikale medewerking. Tevens waren solo’s van Martine Sloot van der Wiel (sopraan), Marike Persijn (mezzo-sopraan) en Eric van der Horst (rapper). Dit alles werd muziek ondersteund door Elly Nijhof (dwarsfluit), Tonnie Hol (gitaar), Joseph Steenbrink (orgel) en Jos Los (piano). Het was een prachtig gebeuren dat zeker voor herhaling vatbaar is. Door Erik Hell (BD1) zijn zowel foto als video-opnames gemaakt. Zie BD1 zie de foto’s (komen nog) zie film BD1