16 maart 2019

Onthulling foto Priemstraat Nijmegen

Een gerestaureerde ansichtkaart uit 1900 van de Nijmeegse Priemstraat werd zaterdagmiddag 16 maart aan een woning aan het einde of begin van deze straat in het centrum van Nijmegen “onthuld” door wethouder Bert Veldhuis. De initiatiefnemers hopen dat op meer plekken in de stad historische foto’s worden opgehangen om te laten zien hoe mooi Nijmegen vroeger was. Fotograaf Henk Braam uit Nijmegen heeft de ansichtkaart van de Priemstraat op verzoek van buurtbewoonster José van Essen gerestaureerd, ,,De kaart was van mijn man en het leek me een leuk idee om hem op te hangen in de straat.” Dat vond Braam ook een aardig idee. De plek leverde nog wat discussie op. De plek die Van Essen eerst aanwees, de gevel van een monumentaal pand, vond de gemeente Nijmegen niet goed. Uiteindelijk werd voor de antieke ansichtkaart een betere plek gevonden aan het einde van de Priemstraat.  Braam hoopt dat dit initiatief gaat zorgen voor meer historische foto’s in de stad. ,,Het zou mooi zijn als de oude stadsgezichten terugkomen. In de geschiedenis had Nijmegen prachtige panden en straten die verdwenen zijn.