15 maart 2019

Winnaars Nijmeegse sportprijzen!

De winnaars Nijmeegse sportprijzen.

Jemyma Betrian, AHOUD Nijmegen Devils, Enzo Kuworge, STJN (dames onder 18) en G-badmintongroep van BC Mariken zijn de winnaars van de Nijmeegse sportprijzen 2018. Nijmegenaren en een vakjury kozen samen uit 15 genomineerden de winnaars in de categorieën sporter van het jaar, sportploeg van het jaar, sporttalentprijs individueel, sporttalentprijs teams en sportinitiatiefprijs. Nijmegen heeft vele topsporters en sporttalenten. Ook in 2018 hebben zij mooie en bijzondere prestaties geleverd. Daarom reikt de gemeente jaarlijks sportprijzen uit in 5 categorieën. Iedereen kon zijn sporthelden nomineren. Uit die nominaties stelde een onafhankelijke vakjury 15 genomineerden vast. Stemmen van het publiek via internet bepaalden voor 50 procent de uitkomst, het oordeel van de jury bepaalde voor de overige helft wie de prijzen zouden winnen. 

De winnaars van 2018

·        Sporter van het jaar

Jemyma Betrian (Boksen)

Kickbokster Jemyma Betrian verraste velen met een bronzen medaille op haar WK-debuut als bokster in New Delhi. Betrian heeft met haar bronzen medaille ook de A-status bij het NOC*NSF veiliggesteld.

·       Sportploeg van het jaar

AHOUD Nijmegen Devils (ijshockey)

Na enkele zenuwslopende wedstrijden tegen Herentals (met 2 verlengingen) wist Nijmegen Devils zich te plaatsen voor de halve finale van de play-offs. 

·        Sporttalentprijs individueel

Enzo Kuworge (Gewichtheffen)

Enzo Kuworge is al enkele jaren een heel groot talent en was ook vorig jaar al genomineerd. In 2018 overtrof hij eerdere prestaties met brons op de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires.

·        Sporttalentprijs teams

STJN, dames onder 18 (Judo)

Met een 2e plaats op het NK – 18 jaar hebben deze dames een uitstekende prestatie neergezet. Het meidenteam STJN bestond dit jaar uit een mooie mix van meiden van verschillende leeftijden.

·        Sportinitiatiefprijs

G-badmintongroep van BC Mariken

Een groep enthousiaste vrijwilligers is een training gestart voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Deze nieuwe badmintongroep is begonnen als een klein initiatief, maar is echt onderdeel van de vereniging geworden. Zo kunnen G-sporters in Nijmegen ook in de toekomst blijven badmintonnen.  

De uitreiking op vrijdagavond 15 maart in de Jan Massinkhal was een feestelijke avond voor sporters en hun families, clubgenoten en sportverenigingen. Wethouder Bert Velthuis reikte één van de prijzen uit. 

Jury

De jury bestond uit:

  • Joris Hermans (HAN) 
  • Rob Cuppen (Radboud Sportcentrum) 
  • Heino Jacobs (Sportfondsen Nijmegen) 
  • Floris Tas (Stichting SONS2016/ Nijmegen Global Athletics) 
  • Danny Meeuwsen (voormalig topsporter) 
  • Marit Gijsbers (Topsport Gelderland)  
  • Walter Nieuwkamp (De Gelderlander)
  • Lotte Visschers (HAN topsportacademie)