15 januari 2019

De Kaaisjouwers Run in Nijmegen

De winnaars van de Kaaisjouwersrun

Op zondag 13 januari was De Kaaisjouwers Run in Nijmegen. Hierbij legden de deelnemers een parcours af vanaf de Waalkade naar de Grote Markt en weer terug. Onderdeel van het parcours waren o.a. de Voerweg, de Lieve Vrouwentrappen en natuurlijk de Veerpoort trappen. Al met al is het een parcours van 2,5 kilometer die meerdere keren achtereenvolgend moet worden afgelegd met een jute zak (5, 10 of 15 kilogram). Er stonden ruim 100 sportmannen en -vrouwen aan de start van deze allereerste editie. Na het startschot vertrokken de deelnemers met een jute zak richting de Grote Markt voor één, twee, drie of vier rondes door de binnenstad van Nijmegen. Na een spannende wedstrijd won Christiaan Bakker de 10 kilometer bij de mannen en Ingrid van Rosmalen bij de vrouwen. Zij wonnen de titel ‘Kaaisjouwer 2019’ en kregen een replica van het beeld ‘De Kaaisjouwer’. Ondanks het weer kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagde eerste editie. Eric van Haalen maakte de foto’s. Zie de foto’s.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.