3 januari 2019

De DAR maakt er een potje van

De blauwe zakken langs de weg in Ooij

Updatebericht van de DAR:

Updatebericht van de DAR. De inhaaldag vandaag (ipv 1 januari) staat inderdaad nu niet op de digitale afvalwijzer door een technische fout bij ons, heel vervelend. We zamelen vandaag in Ooij gewoon het afval in zoals eerder aangegeven op de afvalwijzer. Vanaf 1 februari veranderen ophaaldagen voor de meeste adressen in Berg en Dal, vandaar dat er nu alleen maar januari op staat. De bewoners van Berg en Dal die de papieren afvalwijzer hebben aangevraagd krijgen voor 1 februari de afvalwijzer met de ophaaldagen voor de rest van het jaar in de bus.

Afvalverwerking DAR, die de inzameling verzorgd in de gemeente Berg en Dal maakt er een potje van. Twee dagen geleden stond er nog op de afvalkalender voor bijvoorbeeld het dorp Ooij, dat de blauwe zakken op 4 januari zullen worden opgehaald. Nu, een dag later is die datum weer van de afvalkalender verdwenen en is de volgende datum 15 januari. Het gevolg is nu, dat in het hele dorp Ooij al vele blauwe zakken buiten staan, welke waarschijnlijk niet op 4 januari zullen worden opgehaald. Eigenlijk zou de DAR zich hiertoe wel verplicht moeten voelen. Overigens staat nu alleen de maand januari nog maar ingevuld op de afvalkalender. De rest van de maanden moeten nog volgen.

2 Responses to De DAR maakt er een potje van

  • rommeltje, we hadden goede containers voor de afval, lekker moeilijk doen, overal in de gemeente liggen volle afvalzakken

  • Ik heb een kalender voor het hele jaar kunnen downloaden met daarop 4 januari als ophaaldag voor de blauwe zak.
    Het valt mij wel op dat in tegenstelling tot 2018 pas in juni elke week de groene container geleegd wordt.
    Dat is ook een manier van stiekem bezuinigen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.