22 december 2018

Geen nieuwe Berg en Dalse school in het Kulturhus Beek

De beide initiatiefneemsters

De nieuwe basisschool in de gemeente Berg en Dal, die in de bibliotheekruimte van het Kulthurhus te Beek zou komen, komt daar definitief niet. Er is een andere optie gekozen. Er is onverwacht een andere mogelijkheid ontstaan in de voormalige Terwindt-school aan de Nijmeegse Baan. Daar kan de gehele school op termijn onder één dak, wat uiteindelijk goedkoper is. Verder is het al een schoolgebouw en zijn er dus geen extra verbouwingskosten nodig. De initiatiefneemsters zijn Michelle Veugelers en Isa Claassens. zijn al ruim 4 jaar bezig om een nieuwe basisschool, welke 52 weken per jaar open is, in de gemeente te starten.  Overigens gaat de bibliotheek wel naar beneden verhuizen en komt die bestaande ruimte nu vrij. Daar moet nu een andere huurder voor worden gezocht.