11 december 2018

Gasthuis St. Jan de Deo in Millingen heropend.

 Dinsdag was de officiële opening van het Gasthuis St. Jan de Deo in Millingen aan de Rijn. Daarvoor waren velen naar de recreatiezaal van het Gasthuis gekomen. Veel bewoners van het gasthuis hebben tijdens de verbouwing van hun Gasthuis twee keer moeten verhuizen, maar dat was niet voor niets. Rommel en stof trotserend zijn ze die periode te boven gekomen en nu zitten ze in een prachtig verbouwd zorgcentrum dat weer helemaal bij de tijd is. Bovendien zijn er 16 nieuwe zelfstandige woningen bij gekomen: de bewoners hiervan kunnen zorg krijgen vanuit het Gasthuis. Teus Oskam van investeerder Estea bood een Gift Voucher aan voor een “Beleef TV”en Jan Scholten van de cliëntenraad bood een cheque van 3000 Euro aan. Burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal zorgde samen met twee van de bewoners, mevrouw Grijseels en de heer Jo  Philipsen voor de officiële opening door dwars door een muur van tempex te lopen en zo in de volle recreatiezaal terecht te komen. zie de foto’s