31 mei 2018

Burgemeester Bruls ontmoet Marikens van Nimwegen

Burgemeester Hubert Bruls heeft woensdagmiddag 9 Marikens ontvangen op het Stadhuis in Nijmegen. Het waren allemaal dames die in Nijmegen wonen of daar geboren zijn.  In eerste instantie had men 54 Marikens gevonden, maar daarvan hadden zich 15 aangemeld. Helaas kwamen op de dag zelf maar 9. De dames werden allemaal geportretteerd met het beeldje van Mariken van Nimwegen door de Nijmeegse fotograaf Bert Beelen, waarna ze gezamenlijk met de burgemeester en Marjolein, als Mariken van Nimwegen verkleed, op de foto gingen. Daarna hebben ze een rondwandeling door Nijmegen gemaakt met Marjolein, de Mariken van Nimwegen als gids om vervolgens weer terug te komen in het stadhuis, waar gezamenlijk gegeten werd. Ze kregen allemaal een beeldje van Mariken.