31 mei 2018

Gedenkboom op kerkhof in Groesbeek.

Het kerkhof PKN-Groesbeek is uitgebreid met een klein strooiveld en gedenkboom. PKN Groesbeek Anno Nu is een kleine gemeente met een traditie van openheid en gastvrijheid. Een gemeente waar ruimte is voor iedereen. Ook op het kerkhof. Levenden kregen in de loop der tijd meer wensen over “na hun dood”. Tal van wensen kunnen ingevuld worden. Naast traditionele graven zijn er voor mensen die gecremeerd willen worden en columbarium, urnenplekken en urnenkeldertjes met de mogelijkheid daar een ornament op te plaatsen en sinds kort ook een klein strooiveld met een gedenkboom. Die gedenkboom is door Richard Kerkkhoff van smederij Kerkhoff gemaakt naar een idee van Hennie Smit. Hennie Smit was de initiatiefneemster voor het strooiveld.. Kerkhoff heeft ongeveer 3/4 jaar aan de ijzeren boom gewerkt. Bij iedere uitstrooiing komt er een nieuw plaatje met naam van de overledene aan de boom te hangen. Van beiden hangt er nu ook één blaadje aan de boom met hun naam. Onno Swart maakte de foto’s. zie de foto’s.