17 maart 2018

Montessori College Groesbeek verbreedt haar horizon.

Op het Montessori college in Groesbeek is altijd wel wat te doen. Zo werken de leerlingen van het 4e jaar nu al geruime tijd aan een groot project. Namelijk een motorboot. In de bovenbouw in de laatste periode van de 3e klas en in het gehele 4e jaar mogen de leerlingen kiezen uit verschillende keuze vakken. Een van die keuze -vakken is : Bewerken en verbinden van materialen, kortom constructie- en laswerk. In een periode van 8 weken zijn de leerlingen 10 uur per week bezig in het praktijklokaal  met verschillende opdrachten en werkstukken. Na het maken en inleveren van de verplichte opdrachten mogen de leerlingen zelfstandig of met een groep een project bedenken , ontwikkelen , en na goedkeuring van de docent ook uitvoeren. Dit jaar werd er dus gekozen voor een motorboot. Met hulp van een plaatselijk constructie bedrijf werden de eerste metaalplaten met een grote zetbank, gebogen en op school weer aan elkaar gelast. Vervolgens werd de vorm van de boeg bepaald en de platen hiervoor uitgesneden met een plasma –snijder en weer aan elkaar gelast. Ook werd er een stationair motor van een hogedrukreiniger aangepast om de schroef aan te drijven. Leraar Max Wagener, heeft nog nooit zoveel enthousiasme meegemaakt tijdens zo’n project. Hij zegt : “ We hebben in het verleden natuurlijk vaker projecten gedraaid en, denk hierbij aan een motorfiets een hot-rod ( autootje), grote kachels en noem maar op.  Maar dit project, daar komen ze zelfs nog in de vakantie voor terug naar school. Ook de samenwerking van de jongens zoals ik ze altijd noem, is ronduit fantastisch te noemen. De ontwikkeling van zelfvertrouwen, inzicht, vaardigheden en zelfstandigheid  van de jongens gaat op deze manier niet met stappen vooruit maar met sprongen!” zie de foto’s