12 januari 2018

Burgemeester Slinkman onthult Buurtpreventiebord in Ooij

Burgemeester Slinkman heeft vrijdagmorgen een WhatsApp – Buurtpreventiebord onthuld aan de Kerkdijk in Ooij. Hij deed dit samen met een van de beheersters, Roos Huberts, De gemeente Berg en Dal plaats op alle toegangswegen van het dorp een waarschuwingsbord, waarop vermeld dat de bewoners een oogje in het zeil houden wat er in hun dorp gebeurt. Sinds vrijdagmorgen worden mogelijke inbrekers er in Ooij via een WhatsApp Buurtpreventiebord erop geattendeerd dat zij in Ooij ook weinig kans maken om hun slag te slaan. Een groot deel van Ooij is inmiddels aangesloten bij een van de 4 BuurtsWhatsApp-groepen. Alleen aan de westkant van Ooij zoals de Prins Mauritsstraat en de Prins Hendrikstraat en omgeving is nog geen groep actief. Momenteel werken veel dorpen en buurten in Nederland met een BuurtWhatsApp. Dat heeft ertoe geleid dat er criminelen zijn aangehouden en dat het aantal woninginbraken in sommige wijken is gehalveerd. Ooij is na Groesbeek, Leuth , Breedeweg, Millingen aan de Rijn, De Horst en Kekerdom nu al het zevende dorp in de gemeente Berg en Dal dat een dekkend aantal BuurtWhatsApp – groepen heeft. De vier buurten waar men zich nu kan aanmelden zijn: buurtappooyw4@gmail.com; 

buurtroos@gmail.com; veiligooij@gmail.com en ooijwijk3@gmail.com     Zoek je naar een buurtWhatsApp in je omgeving, kijk dan hier.

WABP aanmeld methode
ooijwijk3@gmail.com
Straten
Kerkdijk 1 en 26-32, Loeffenstraat, Marialaan 1-9, Meester Boutenstraat, Nassaustraat 6-50, Pastoor Smuldersstraat, Prins Bernhardstraat 2-24, Prinses Beatrixstraat 36-54, Prinses Christinastraat, Prinses Irenestraat, Wethouder Verrietstraat

WABP aanmeld methode
buurtappooyw4@gmail.com
Straten
Marialaan 2-84 en 11-85, Nassaustraat 19-35, Prins Clausstraat, Prins Willem Alexanderstraat, Prinses Beatrixstraat 57-67, Sint Hubertusweg 12, Stappershoefstraat, Struikenweg, Van de Venstraat, Van Steenstraat.

WABP aanmeld methode
veiligooij@gmail.com
Straten
Alverstraat, Bleistraat, Goudwindestraat, Karperstraat, Kerkdijk 4-22, Kon. Julianalaan 1-33, Kon. Wilhelminastraat 1-13, Prins Bernhardstraat 5-13, Prinses Beatrixstraat 3-53 en 2-34, Reiner van Ooiplein, Rietlanden, Rietvoornstraat.

WABP aanmeld methode
buurtroos@gmail.com
Straten
Spruitenkamp, Ooijse Bandijk (gedeeltelijk)