9 december 2017

Kerstkunstmarkt in Kerkje van Persingen

Voor de twintigste keer organiseert de Stichting Kerkje van Persingen de traditionele kerstkunstmarkt in het Persingens Kerkje. Dit jaar zelfs twee dagen in het weekend van 9 en 10 december van 11:00 – 17:00 uur. Tien geselecteerde internationale exposanten presenteren een gevarieerd aanbod van kunstzinnige werken met o.a. schilderijen, keramiek, weeftechniek, textiele handwerken, sieraden en zilversmeedwerk. In de gezellige ambiance van het kerkje van Persingen en wat ooit het kleinste dorpje van Nederland was, is iedereen van harte welkom. Gratis entree. Locatie: Persingenstraat 7 – 6575JA Persingen. Ondanks het slechte weer waren er op de eerste dag al veel bezoekers. zie de foto’s 

Deelnemende exposanten
Barbara Steger – Sieraden / Frankrijk
Barbara Steger maakt sieraden met kleine glaskralen, van Miyuki of Toho.
Ook Swarovski-elementen en Tsjechische glaskralen worden in haar stukken verwerkt. Verder zie je veel zijde in haar colliers en armbanden, die verft en plooit ze zelf. Ook maakt zij gebruik van Shibori-ribbon van Glennis Dolce en van Carter Smith, beiden uit de Verenigde Staten.
In 2010 emigreerde zij met haar man naar Frankrijk om te genieten van de natuur en het goede Franse leven. Haar leven wordt in Frankrijk beïnvloed door de rust en de vrijheid die ze daar geniet. Ze heeft de tijd om mooie dingen te maken, waarbij kleuren haar belangrijkste inspiratiebron zijn. Het zoeken naar combinaties van kleuren en materiaal levert altijd verrassende en fraaie resultaten op.

Anneke Kersten – Weven / Nijmegen
Door gebruik van koperdraad en andere verrassende materialen geeft Anneke Kersten kleur en vorm aan haar weefobjecten en weefaccessoires.
Anneke Kersten heeft haar eerste weeflessen gevolgd aan een college in de Amerikaanse staat Oregon tijdens een tweejarig verblijf begin jaren tachtig. In Nederland heeft zij zich verder ontwikkeld in de textielkunst tijdens een weefopleiding in Textielmuseum Tilburg en de kaderopleiding ‘weven speciaal’. Anneke is weefdocent en geeft verschillende weefcursussen door het gehele land, zie www.weven.nl.

Marijke van Zutphen – Schilderijen / Bergharen
In het ogenschijnlijk gewone schuilt vaak een ongekende en fascinerende schoonheid. Met het vangen van die pure schoonheid hoop ik met mijn acrylschilderijen de kijker te beroeren.

Marieke Frederiks – Woord bij Daad / Haps
We maken allemaal dingen mee die ons leven even stil zetten óf juist in beweging…
Deze momenten probeer ik te ‘vangen’ in woorden met een passende illustratie om zo betekenis te geven.
Ik vind het mooi als iemand hierdoor geraakt wordt en op zijn -of haar- manier mijn creaties beleeft.

Ineke Frederiks – Craft&More / Nijmegen
Zelf ontworpen hoeden, tassen en kleding met een “vleugje nostalgie”, geïnspireerd door de jaren 60-70.

Tesselschade-Arbeid Adelt / Friesland
De doelstelling van TAA is het stimuleren en ondersteunen van vrouwen in hun streven naar economische onafhankelijkheid. Tesselschade-Arbeid Adelt drijft op de inzet van vrijwilligers.
Onder het motto “Elck syn Waerom” helpt de instelling genoemde vrouwen tegen vergoeding handgemaakte artikelen te maken en deze, vaak kunstzinnige artikelen, te verkopen bij bijzondere gelegenheden.

Maggy Deenik -keramiek / Nijmegen
Duidelijk zichtbaar, een passie: werken met klei. Verschillende stijlen en technieken, handvormen en draaien . De werkstukken zijn erg verschillend. Voor Maggy is dat juist de uitdaging: durven werken van realistisch tot abstract en je fantasie laten werken.

Leonieke Heijmans – Schilderijen / Beuningen
Leonieke schildert met een harmonisch samenspel van kleur en vorm, zowel haar figuren als de abstracte vormen ontwikkelen zich vanuit intuïtief werken.

Paul Boekhoorn – zilveren sieraden / Wijchen
Een dode tak, een bloemknop, een steen, de wolken, lucht en water, allemaal elementen die de inspiratie vormen voor een nieuw sieraad. Paul is gefascineerd door deze alledaagse dingen, dit zijn dan ook fenomenen die van invloed zijn op de vormgeving. De doelstelling van Paul is dat het maken van een sieraad een weerspiegeling moet zijn van emotie met hoge gevoelswaarde voor de drager en ook voor hem als maker hiervan. Een ring of halssieraad is iets persoonlijks, een verlengstuk van de drager, stoer of subtiel, met of zonder kleur; passend in de ware betekenis van het woord.
Zuivere, natuurlijke materialen zoals zilver en edelstenen, maar ook glas en hout zijn heerlijk om mee te werken.

Boeken en kaarten
De Stichting tot Behoud van Monument en Landschap.

Het Kerkje van Persingen
Persingensestraat 7, 6575 JA Persingen
toegang gratis