25 november 2017

Sinterklaas arriveert in Groesbeek.

Zaterdagmiddag kwamen Sinterklaas en 40 van zijn Zwarte Pieten onder begeleiding van fanfare Wilhelmina naar Groesbeek. Zij maakten op weg naar het Dorpsplein eerst nog even een rondje door winkelcentrum Bellevue voordat ze arriveerden op het Dorpsplein, waar al heel veel publiek op hen stond te wachten. Burgemeester Mark Slinkman verwelkomde de Sint op het plein waarna ze naar het balon van het gemeentehuis gingen waar hij een korte toespraak hield. Hij vroeg zich af waarom de Sint niet op zijn schimmel Amerigo, maar op een bruin paard kwam. “Die heeft een griepje en moet vanavond weer fit zijn voor de reis over de daken”, was het antwoord van de Sint.  “De kinderen mogen in ieder geval de schoen gaan zetten, voor zover ze dat nog niet gedaan hebben . Maar dat wil niet zeggen dat er ook altijd wat inkomt, want de Pieten hebben het druk”. Na de toespraak voerden de “Danspieten” een dans op en kwam Sinterklaas weer naar beneden om de kinderen nog even de hand te schudden en met hen op de foto te gaan. zie de foto’s