20 november 2017

Kinderlintjes in Nijmegen uitgereikt

Op maandag 20 november reikte burgemeester Bruls  in het stadhuis van Nijmegen de Nijmeegse Kinderlintjes 2017 uit. Het was de twaalfde keer dat dit gebeurt. De lintjes zijn bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar die zich op eigen initiatief belangeloos inzetten voor anderen of voor de stad. Er werden dit jaar twaalf lintjes uitgereikt. De presentatie was ook dit jaar weer in handen van Jochem van Gelder. De kinderen waren samen met hun klasgenoten uitgenodigd op het Stadhuis, omdat ze daar een rondleiding zouden krijgen. Eenmaal in het stadhuis bleek, dat 12 kinderen een kinderlintje kregen en daarmee “Superheld van Nijmegen” waren geworden. De muzikale omlijsting was in handen van troubadour en liedjesmaker Ben Dirks  zie de foto’s (komen nog)

 

Deze twaalf kinderen kregen dit jaar een lintje:

  • Elly de Recht en Julia Krikels –  ze hielden een inzamelingsactie voor de slachtoffers van orkaan Irma
  • Chayenna Wefer, Sofie Katchadrian, Guusje Noordermeer, Angel Noor, Laura Fransisco – de vijf meisjes werden wereldkampioen streetdance
  • David Militonian – hij organiseerde een opkikkerdag voor peuters in de Sint Maartenskliniek
  • Sham Loul en Dayana Alsagheer – ze zijn gevlucht uit Syrië en zitten in het asielzoekerscentrum, waar ze activiteiten organiseren
  • Malik en Lina Leene – ze ruimden als wijkhelden afval op.    

 

 

PegR PevkjBxZRk FeqdoJ