28 april 2017

Skelterrace in Beek

Op Koningsdag vond op de heuvels van Beek in de gemeente Berg en Dal weer de skelterrace plaats. Aan de race in Beek deden  25 zeepkisten en 50 skelters mee. Er waren diverse prijzen te winnen bij de zeepkisten, waaronder de originaliteitsprijs, gewonnen door Lars Hendriks met zijn “Dracosaurus”. Andere prijzen waren o.a. voor Stijn Jaspers.  Hij belandde met zijn “Zeepracer” in de strobalen en Pim Scherpenzeel kreeg een prijs voor zijn zeepkist de “Geest”. (Simpel less is more).  Yves Straathof bleek met 43 seconden (in de voorrondes) de snelste ‘coureur’, gevolgd door Andreas Brouns en Guus Straathof. Winnaars bij de skelterrace werden uiteindelijk 1. Maikel Tap, 2. Kevin Hendriks en 3. Douwe Tilstra. Jurylid Annemarie Hendriks deelde prijzen uit, waarbij Kevin Hendriks niet op kwam dagen en nam zijn vader de prijs in ontvangst.. Coureur Jelmer Buurman deed ook mee, kwam ver, maar uiteindelijk niet in de finale.  Zie de foto’s deel 1;   deel 2;  foto’s prijsuitreikingzie de foto’s van Onno Swart.