14 april 2017

Dodenherdenking Leuth

Donderdag 4 mei herdenkt Leuth oorlogsslachtoffers en staan we stil bij vrede en vrijheid. Het dorp Leuth verliest meerdere dorpsgenoten tijdens de oorlog. Gedenkstenen op het plein voor de kerk houdt de namen van de burgerslachtoffers en gesneuvelde militairen in herinnering. Deels werden zij in Nederland slachtoffer, maar ook het oorlogsgeweld in Indonesië eiste zijn tol.  Om 19.00 uur begint de herdenking met een bijeenkomst in het Kulturhus. Gedichten en gedachten zullen worden afgewisseld met muziek. Omstreeks 19.40 uur vertrekt vanaf het schoolplein vervolgens de stille tocht naar het Kerkplein. Aansluitend vindt om 20.00 uur, na de twee minuten stilte, de kranslegging plaats bij de beide monumenten. Ook dit jaar wordt u weer uitgenodigd om aan de Herdenking deel te nemen. Er is gelegenheid om een zelf meegebrachte bloem of bloemen bij de monumenten te leggen. U bent van harte uitgenodigd. Herdenkingscomité Leuth, Wim Megens, Marit Lijnse, Marian Jansen, Willem Schenk en Annelies Zegers. Informatie: 024 6632634