7 april 2017

Gemeente overstag. Toch fietsers op de van Randwijckweg

De Gelderlander meldde vandaag op haar website dat verantwoordelijk wethouder Alex ten Westeneind van de gemeente Berg en Dal heeft gezegd dat het verbodsbord voor fietsers en bromfietsers op de van Randwijckweg in Beek, De Muur van Beek,  zal worden weggehaald en dat de fietsers weer gewoon naar boven mogen, zoals voor de reconstructie van deze weg al mocht. Na de afsluiting reageerden de wielrenners woedend en negeerden het verbodsbord massaal. Uit heel Nederland komen wielrenners namelijk naar Beek om er hun kuiten te stalen . Ze willen dan graag in één keer naar boven stoempen, aldus de Gelderlander. 

 
 

2 Responses to Gemeente overstag. Toch fietsers op de van Randwijckweg

  • Wijs besluit dank namens heel veel toerfietser. 
    Maar niet om de reden die de Gelderlander hier zo poneert. 
    Het was simpelweg veel te gevaarlijk om de fietsers twee keer over te laten steken en tegen elkaar in die smalle Hogeweg te laten rijden. 
    Nou die gevaarlijke paaltjes nog. 

  • Ja alleen vanaf de nieuwe holleweg naar de van randwijck staat geen verbodsbord voor fietsers. Er is tussen die muren geen uitwijk mogelijkheid. Fietsers gaan met een gangetje van 5 km per uur naar boven of lopen naast hun fiets. Inhalen is bijna geen mogelijkheid omdat je op die helling niet goed op kan trekken. Misschien is het een idee om er wat meer aan te doen om fietsers op dat stuk te weren voordat er 1 plat word gereden? 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.