6 april 2017

Verkeersexamen basisschool Opweg in Ooij 2017

Vandaag, donderdag 6 april, is het landelijk verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland op veel basisscholen in Nederland gehouden. Ook de basisschool OPWEG in Ooij deed hier aan mee. 24 kinderen van groep  7 van deze school, die het afgelopen half jaar verkeersles hebben gehad van Henk Baron, legden zowel de schriftelijke verkeersproef als het fietsexamen af. Voordat ze mochten gaan fietsen werden eerst de fietsen gekeurd. Onderweg werden de leerlingen gecontroleerd door 6 ouders, die als vrijwilliger langs de route stonden.  Nu is het nog even spannend voor de leerlingen want op donderdag 13 april a.s. zullen ze, als ze geslaagd zijn, tijdens een feestelijke bijeenkomst in de school, hun diploma uitgereikt krijgen uit handen van burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal. Tot dat ogenblik moeten ze nog op de uitslag wachten. Ze konden in ieder geval onder goede weersomstandigheden fietsen. Ook de andere scholen in de gemeente Berg en Dal deden vandaag het schriftelijke verkeersexamen. zie de foto’s gemaakt door Herman Leensen

 


15 miljoen Nederlanders hebben nu het verkeersexamen doorlopen dat al sinds 1932 door VVN landelijk wordt georganiseerd. Door de jaren heen zijn er steeds meer scholen aan mee gaan doen. Aan het schriftelijk examen doet zo’n 90% van het totale aantal Nederlandse basischoolleerlingen mee, aan het praktisch verkeersexamen ruim driekwart.