21 maart 2017

Edwin van der Velde nieuwe gemeentesecretaris Berg en Dal

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal heeft op dinsdag 21 maart Edwin van der Velde (47 jaar) benoemd als nieuwe gemeentesecretaris. Hij begint op 3 april. Edwin van der Velde werkte de afgelopen 2 jaar als directeur Bedrijfsvoering bij gemeente Berg en Dal. Daarvoor was hij 6 jaar afdelingshoofd Financiën bij gemeente Groesbeek.   De huidige gemeentesecretaris Wiljan Looijen (59 jaar) heeft enige tijd geleden laten weten minder te willen gaan werken. Looijen gaf daarbij aan dat de functie van gemeentesecretaris én minder werken niet of moeilijk te combineren is. Hij verzocht het college daarom op zoek te gaan naar een nieuwe gemeentesecretaris.  College blij met benoeming Van der Velde Het college is erg blij met de benoeming: “Wij zijn ervan overtuigd dat Edwin veel kan betekenen voor Berg en Dal. Edwin kent onze organisatie goed. Als directeur Bedrijfsvoering heeft hij onder andere de organisatieontwikkeling een succesvolle impuls gegeven. We hebben er alle vertrouwen in dat hij andere opgaven die Berg en Dal heeft met een zelfde enthousiasme zal aangaan.”  Van der Velde zelf staat in de startblokken en heeft veel zin om te beginnen aan zijn nieuwe functie in Berg en Dal: “Ik ben heel enthousiast over de ambities van Berg en Dal. Als gemeentesecretaris wil ik daar graag mijn bijdrage aan leveren.”  Wiljan Looijen is in 2005 gemeentesecretaris van Groesbeek geworden. Bij de herindeling werd hij ook de nieuwe gemeentesecretaris van Berg en Dal. Nu 2 jaar na de herindeling vindt hij het een mooi natuurlijk moment om de functie over te dragen. Hij wil graag bij deze mooie gemeente blijven werken en gaat verder in de functie van directieadviseur.    Foto gemeente Berg en Dal