19 februari 2017

Futsal kampioenschap Bergen Dal.

Zaterdagavond vond in sportzaal Heuvelland in Groesbeek het Futsal kampioenschap plaats om de “Cup van Berg en Dal”. 8 jongerenteams van 16 tm 23 jaar voetbalden daar in de zaal dat was georganiseerd door Ghandy, een Syrische jongeman, samen met  Mario de Zeeuw, Forte Welzijn jongerenwerk. Het winnende team van deze avond was Malden. Wethouder Erik Weijers reikte aan het eind van het toernooi de prijzen uit.  De uitslag was 1. Malden, 2. Gipsy, 3. Heumen, 4. Groesbeek, 5. Nijmegen, 6. Millingen, 7. Beek en 8. Syrië.  De sportiviteitsprijs was voor Nijmegen. zie de foto’s

Door te sporten voel je je niet alleen gezond en fit. Het kan ook je isolement doorbreken, ervoor zorgen dat je nieuwe contacten opdoet, de Nederlandse taal sneller leert en misschien nieuwe vriendschappen opdoet. Ook geeft het meedoen aan sportieve activiteiten weer wat structuur aan je leven. Het geeft je energie, een beter zelfbeeld en de motivatie om ook andere zaken of dingen op te pakken. Veel vluchtelingen uit een oorlogsgebied hebben traumatische gebeurtenissen meegemaakt. Vaak hebben ze zonder familieleden de oversteek naar Europa en daarna naar Nederland moeten maken. Ze kunnen last hebben van stress, spanning, angsten en onzekerheid. Sport en bewegen geeft dan afleiding, al is het maar omdat je dan even nergens anders aan hoeft te denken en onbezorgd plezier kunt maken. Daarom kwam Ghandy samen met zijn vriendin Nynke op het idee om een groot sportevenement op te zetten, Ghandy heeft contact gezocht met Mario de Zeeuw (jongerenwerker bij Forte Welzijn) en met jongeren uit de regio (Ali en Andre) en mede door de medewerking van de Gemeente Berg en Dal is dat grote sportevenement  de CUP van Berg en Dal geworden. Dit wordt een groot futsaltoernooi (zaalvoetbal) voor verschillende  jongerenteams uit de hele regio die tegen elkaar gaan strijden om de 1st editie van de CUP van Berg en Dal. D