23 januari 2017

Milieuvriendelijkste lantaarnpalen in gemeente Berg en Dal

Alle nieuwe lantaarnpalen in Berg en Dal hebben LEDlicht. Dat is milieuvriendelijker dan normale verlichting. Berg en Dal plaatst al LEDverlichting sinds 2014. Maar vanaf 23 januari worden onze lantaarnpalen nóg milieuvriendelijker. De nieuwe lantaarnpalen die Van Gelder verkeerstechniek in Berg en Dal plaatst, hebben veel voordelen. Het kost minder energie om de palen te maken. En omdat de palen minder zwaar zijn, kost het ook minder energie om ze te vervoeren. “De nieuwe lantaarnpalen laten een kleinere CO2-voetafdruk achter. Dat is erg belangrijk en iets waar wij als gemeente graag aan bijdragen. Wij zijn tenslotte de eerste generatie die de gevolgen van klimaatverandering ondervindt. En wij zijn de laatste generatie die er iets aan kan doen.” aldus wethouder Duurzaamheid Erik Weijers.
Naast het duurzame karakter geven de nieuwe lantaarnpalen ook meer licht dan de oude en zijn ze wat minder hoog. Dat voelt een stuk veiliger. Foto: Wethouder Erik Weijers en Jan Haas van Van Gelder Verkeerstechniek zetten in Millingen de eerste milieuvriendelijke lantaarnpaal in de gemeente aan. Fotograaf: Ruben Hamberg