15 december 2016

Uitslaande brand verwoest woning in Ooij.

Een grote uitslaande brand heeft donderdagmorgen een tussenwoning verwoest in de Prins Mauritsstraat in Ooij, gemeente Berg en Dal. Een buurtbewoner had een explosie gehoord en direct daarop sloegen de vlammen al uit het pand. Er kwam tevens een melding dat een persoon nog uit het raam hing. Daarom werden alle hulpdiensten ingeseind. De brandweer kwam met groot materiaal ter plaatse, de traumahelikopter was onderweg, maar hoefde niet in actie te komen en de mensen van de ambulance kwamen ter plaatse. Daar bleek dat de bewoner inmiddels uit het raam gesprongen was en achter zijn woning in de brandgang lag. Zelf verklaarde hij dat hij zijn bekken gebroken had, maar later bleek het waarschijnlijk zijn heup te zijn. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De professionele inzet van de brandweer van Berg en Dal en Nijmegen heeft er voor gezorgd, dat de brand beperkt bleef tot deze woning. Wel hebben de overige woningen rookschade opgelopen. Burgemeester Mark Slinkman kwam ter plaatse en de buurtbewoners zijn opgevangen in dorpshuis de Sprong. Naar de oorzaak wordt een onderzoek ingesteld. zie de foto’s deel 1; deel 2deel 3; deel 4(komen nog meer)