1 december 2016

3e DuurzaamBeek Café in het Kulturhus te Beek

Voor de 3e keer dit jaar bent u op woensdag 14 december van harte welkom op een bijeenkomst van het DuurzaamBeek Café in het Kulturhus te Beek. Deze keer over ‘Energie, besparen en opwekken’. Iedereen heeft er in zijn huiselijke omgeving of op de werkplek mee te maken. We horen er veel over in de media en uit de binnengekomen reacties maken wij op dat er behoefte is aan informatie over dit thema. Hoe bespaar je op energie zonder verlies van comduurzaam-beek-cafefort? Hoe meet je je energieverbruik en krijg je er grip op? Welke energiebesparende maatregelen neem je gemakkelijk zelf en welke laat je beter aan een vakman over? Hoe wek je samen met buurtbewoners duurzame energie op in je eigen omgeving? Wat is eigenlijk het effect van ons energiegedrag?

 

Programma

Kortom, heel wat prikkelende vragen die op een gevarieerde manier aan bod komen. We starten met een inspirerende inleiding van Els Sonnemans uit Ooij, energiespecialist bij het Radboud UMC. Zij geeft haar visie op de aanpak van het energievraagstuk en de CO2-uitstoot, en wat we er zelf thuis (ook in een huurwoning) of in een gezamenlijk verband aan kunnen doen.

Daarna zijn er korte presentaties over LED-verlichting door Geertjan Ebbers, een slimme en praktische energie-app door Jan Gerrits, coöperatief energie opwekken door Arjan Vernhout, het isoleren van je woning door Johan Duits en over reeds bestaande energie-initiatieven in onze gemeente door Jos van der Lint.

Vanaf 19.30 uur en na afloop van het programma is er sprankelende muziek van de Beekse gitarist Harry Hardholt, een doorgewinterde muzikant, die op podia in heel Nederland heeft gestaan.

 

Thematafels

Zoals altijd kunt u daarna aanschuiven bij de thematafels om van gedachten te wisselen met andere deelnemers over een van de onderwerpen. Vaak leidt dat tot verrassende ideeën en initiatieven. Het DuurzaamBeek Café geeft mensen de gelegenheid elkaar te ontmoeten, informatie te vergaren, nieuwe initiatieven op te zetten en vooral om samen te werken aan duurzaamheid in Beek. In een gezellige en ontspannen sfeer. Neem uw familie, buren en vrienden mee op woensdag 14 december en laat u verrassen. Inloop vanaf 19.30 uur en voor elke deelnemer hebben we weer een aardigheidje………

 

Gerhard Boot, Anita Huisman, Lisette Kühnen, Jos van der Lint en Liny Toenders

E-mail: duurzaambeekcafe@gmail.com

Programma: 

19.30 uur: Inloop met live-muziek van Harry Hardholt 

20.00 uur:  Opening en welkom door Liny

                   – 3de DuurzaamBeek café (wat-waarom-voor wie)

– Kort voorstellen gangmakers

– Thema vandaag: ‘Energie: besparen en opwekken’

– Overzicht programma van de avond. 

20.10 uur: Inleiding door Els Sonnemans, energiespecialist Radboud UMC 

20.30 uur:  Presentaties in 5 pitches:

(steeds 5 min. en dan speelt de muziek hen weg…)

  1. ExcluLED door Geertjan Ebbers
  2. Energie-opwekken met een Coöperatie door Arjan Vernhout
  3. Energie meten en besparen door Jan Gerrits
  4. Na(isolatie) door Johan Duits
  5. Energiek Berg en Dal door Jos van der Lint 

21.00 uur: In gesprek aan 5 thematafels à mensen zoeken de tafel met het thema, waarover zij in gesprek willen gaan.  WAT zou je samen willen DOEN en HOE wil je dat aanpakken? 

21.20 uur:  Plenaire terugkoppeling. Elke tafel kort aan het woord. 

21.30 uur    Kort samenvatten, concrete afspraken herhalen en vervolgstappen schetsen. 

                   Live muziek van Harry Hardholt, Borrel en netwerken