11 november 2016

Lekker wild eten in de Polderkamer.

Vrijdagmiddag was het weer “volle bak” met eters in de Polderkamer in dorpshuis de Sprong te Ooij. En dat kwam mede omdat er weer lekker gekookt was door Ruud en Nico Klaver als gastkok. Nico Klaver heeft een eigen restaurant in Rhenen en hij kreeg onlangs een 10 van dagblad De Gelderlander voor zijn restaurant het “Kalkoentje” dat is gelegen aan de Rijn in Rhenen.  (Nico is de partner van de origine Ooijse Bea Vink uit de Groenlanden). Deze keer was er een “fazantendiner”war was gesponsord door de Duitse jachtcombinatie “Marienwasser”. De voorbereidingen hiervoor waren door Ruud de Widt bij hem thuis gedaan en Nico Klaver  heeft de maaltijd bereid.  De tafels waren perfect opgemaakt en versierd met o.a. veerpartijen van de fazanten.  Het diner bestond deze keer uit een dubbel getrokken fazantenbouillon als voorafje. Als hoofdgerecht een confit pootje en gebraden borst van de fazant met een saus Calvados met hutspot en rookworst voor de liefhebber.  Als nagerecht Haagse bluf met appelkaneel. Hulde voor Ruud en zijn andere vrijwilligers  die het elke keer weer voor elkaar krijgen om een gezonde en lekkere maaltijd te bereiden voor 3 Euro. Ongeveer 25 mensen genoten ook deze keer weer van dit diner in de Polderkamer, dat, zoals altijd, altijd uit verse producten bestaat.  Hulde voor deze vrijwilligers . Voor gastkok Nico Klaver was er een mooie fles wijn uit het Groesbeekse van de Colonjes. Zie de foto’s 

dsc_9969-polderkamer-naam

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Geef een reactie