18 september 2016

Geert Vink en dochter Tess schutterskoning en jeugdkoningin in Leuth

Tijdens het jaarlijkse koningschieten bij schutterij “De Vriendenkring” in Leuth is Geert Vink de winnaar geworden.  Zijn dochter Tess Vink werd de winnaar bij het jeugdkoningschieten en moest het daarbij opnemen tegen Tijmen Bakker en Thijs van Kuppeveld. En zo heeft de Vriendenkring straks tijdens de kermis in oktober, net als vorig jaar ook weer een “eigen koningsfamilie”. Geert en zijn vrouw Sandra zullen voor het komende seizoen 2016-2017 het schutterspaar van schutterij de Vriendenkring in Leuth gaan vormen. Zondagmiddag was Geert (43 en uitvoerder bij aannemingsbedrijf Albert de Witt) bij het koningschieten de enige kandidaat voor deze eretitel en na het 88e schot viel de vogel naar beneden. Geert zal tijdens de komende kermis in Leuth op zondag 2 oktober als koning
geïnstalleerd worden. Voorafgaand aan het koningschieten had de schutterij, samen met de muziekvereniging D.E.S een  rondgang door het dorp gemaakt om het huidige koningspaar Erwin en Therese Terwindt van huis op te halen. Helaas ontbrak het huidige keizerspaar deze zondag als gevolg van droevige omstandigheden. Bij het koningschieten werd de kop van de vogel door Eline Jansen geschoten, de linker vleugel door Robin Jansen en de rechter vleugel door Theo Reijnen. Tess Vink schoot bij het 123e schot, na een spannende strijd met haar 2 mede kandidaten, bij het jeugdkoningsschieten de romp van de vogel naar beneden. Het 1e schot was voor burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal.  Als bijzonderheid kan vermeld worden dat zowel Geert als zijn vrouw deze zondag jarig waren en dat ze ook deze dag 17 jaar getrouwd waren. zie de foto’s deel 1;  deel 2 

dsc_6470-koningspaar-naam

Bij het jeugdkoningschieten was de eerste prijs, de kop (74e schot) voor Niek Driessen, de tweede prijs, de linker vleugel bij het 11e schot voor Ties Vink en de derde prijs, de staart bij het 51e schot voor Femke Terwindt.

Leuthse kermis 2016

Op zondagmiddag 18 september vond in Leuth het jaarlijkse koningschieten plaats. Om 14.00 uur vertrok een bonte stoet van functionarissen en schutters, vooraf gegaan door muziekvereniging D.E.S., vanaf het schuttersgebouw “De Vriendenkring” om het koningspaar Erwin en Therèse Terwindt en jeugdkoningin Femke op te halen Na een rondgang door Leuth kwam de stoet terug bij de “Vriendenkring”, waar het prijs- en koningschieten op het parkeerterrein naast het gebouw plaatsvond. Nadat iedereen had plaats genomen op het “schietterrein” en het weer zich had aangepast aan de omstandigheden, trad burgemeester Mark Slinkman aan voor het openingsschot, gevolgd door president, keizerspaar, koningspaar, bestuur, ereleden en aanwezige schutters.

Bij het 25ste   schot werd het laatste restant van de kop er door Eline Jansen afgeschoten. Daarna schoot Tejo Reijnen na 83 schoten de rechtervleugel en 88 schoten later schoot Robin Jansen de linkervleugel naar beneden.
Voor het koningsschot was er 1 kandidaat t.w. Geert Vink. Na 88 schoten schoot Geert  het laatste stuk van de romp naar beneden.
Ook bij de jeugd werd geschoten. De prijzen vielen daar bij Femke Terwindt na 51 schoten de rechtervleugel, bij Niek Driessen na 74 schoten de kop en Ties Vink na 11 schoten de linker vleugel. Na 123 schoten werd de romp door Tess Vink er af geschoten. Daarmede werd zij jeugdkoning(in).
Het nieuwe koningspaar zal over twee weken, op zondag tijdens de Leuthse kermis worden geïnstalleerd.
Na afloop van het koningschieten was er een gezellig samenzijn in het gebouw de Vriendenkring, dat muzikaal werd opgeluisterd door het orkest “The Band. Jong en oud vermaakten zich opperbest tijdens deze oergezellige happening.
Al met al een zeer geslaagde dag en we kijken uit naar een geweldige kermis. Wij hopen daar weer veel mensen te mogen begroeten.

 

Programma Kermis

 

Zaterdag 01 Oktober.

19.00 uur        H. Mis in de H. Remigiuskerk.
20.30 uur        Openingsavond van de kermis met DJ ROBERT POUWELS.

 

Zondag 02 oktober

14.45uur         Appèl voor de schutters, schutterij “ Vriendenkring “,en D.E.S.

15.00 uur      Vertrek naar de Koning, Keizer, Jeugdkoningin en het nieuwe koningspaar om
vandaar naar het kerkplein te gaan vcoor een vendelhulde. Vervolgens opmars
naar de Vriendenkring.

16.15 uur        Ontkroning van het koningspaar Erwin en Therèse en installatie van het
koninspaar Geert en Sandra.
Prijsuitreiking van de behaalde prijzen bij de senioren en de jeugd.

 

  • 21.30 uur: Kermisbal met muzikale medewerking van

 

Maandag 03   Oktober

09.45 uur        Appèl voor de schutters en D.E.S. in de Vriendenkring.

10.00 uur        Vertrek naar Keizerspaar (?) en Jeugdkoning(in). Vervolgens naar het koningspaar waar een vendelhulde gebracht wordt voor het nieuwe koningspaar en een heildronk wordt genomen.

11.30 uur        Matinee met muzikale medewerking van KALIBER.
Einde van het matinee 18.00 uur.

 

Dinsdag 04   Oktober

11.30 uur        Matinee waarbij ook de seniorenvereniging is uitgenodigd met muzikale
medewerking van DJ ROBERT POUWELS.
20 30 uur        Sluitingsbal met muzikale medewerking van DJ ROBERT POUWELS.