22 augustus 2016

Euregio toernooi Petanque Vereniging Beek

Op zondag 21 augustus werd in Beek het Euregio Petanque Toernooi gespeeld. 20 equipes uit de grensregio kwamen naar het bouleterrein aan de Alde Weteringweg.De spelers kwamen uit Kleve, Goch, Xanten, Leuth, Ooij, Nijmegen, Montferland, Emmerich en Beek. De eerste twee voorronden werden buiten gespeeld, maar vanwege de regen werden de finales binnen in de jeu-de-bouleshal gespeeld.  De beste 6 equipes gingen door naar de finales. In de strijd om de 3e prijs won het team Emmy van Heumen, Henk Janssen en Paul Hubbers van PVBeek. De tweede prijs werd gewonnen door Anke Thissen, Stefan Thissen en  Thomas Thissen van Petanquefreunde Goch. In de finale namen Ineke Janssen, Arnold van der Pol en Leo Braam uit Nijmegen snel een voorsprong. Hier konden Dieter Deland, Gilles Bardeau en Dieter Jansen uit Emmerich weinig tegen beginnen. Met overmacht wonnen de Nijmegenaren het Euregio Toernooi: 13-2. De prijzen werden vervolgens uitgereikt door wethouder Eric Weijers van de gemeente Berg en Dal. Dankzij de bijdrage van Euregio Rijn-Waal en de inzet van de vrijwilligers kijken we terug op een sportief en gezellig toernooi. zie de foto’s

DSC_7505 petanque naam (Large)