13 juli 2016

Presentatie “Bergen en Dalen”

Woensdagmiddag is in het dorpshuis Kerstendal te Berg en Dal het boekje “ Bergen en Dalen ”, verhalen en interviews, gepresenteerd. Het boekje is ontstaan nadat toenmalig wethouder Leidy van der Aalst-Wolken van de voormalige gemeente Ubbergen  een aantal jaren geleden met bewoners van de diverse kerkdorpen in die gemeente Ubbergen gesproken had,  die ieder op hun beurt de prachtigste verhalen konden vertellen. Samen met het ROC Nijmegen, het Centrum Ouderen en Levensvragen en de bibliotheek Gelderland-Zuid werd het idee uitgewerkt om deze verhalen te schrijven en te bundelen. Door het ROC werd een cursus gegeven voor mensen, die zelf hun levensverhaal wilden schrijven en met behulp van een aantal leerlingen van de Havo Notre Dame des Anges, werden tevens een aantal mensen geïnterviewd. Dit gebeurde tijdens hun maatschappelijke stage. Alle mensen, die aan het boekje hebben meegewerkt waren aanwezig en sommigen van hen vertelden nog eens hun verhaal, zoals in het boekje wordt beschreven of lieten het voorlezen door de Havo leerlingen.  Wethouder Erik Weijers presenteerde deze middag en overhandigde het eerste exemplaar aan Sabine Kok, docente ROC Nijmegen, die de cursisten had begeleid, waarna het werd uitgedeeld aan de mensen die er aan hebben mee gewerkt.  Het boekje, dat inmiddels nr. 8 is,is te koop voor 3 Euro in de bibliotheken Gelderland-Zuid. zie de foto’s 

DSC_4801 Bergen en Dalen naam