29 juni 2016

Wethouder Barber opent speelveld basisschool De Biezenkamp in Beek

Wethouder Ria Barber opende woensdag 29 juni  het nieuw ingerichte speelveld achter basisschool De Biezenkamp in Beek. Dat deed ze samen met leerlinge Yuki Arnhem. door gezamenlijk het lint door te knippen met de leerlingenraad van de school op de achtergrond.. De wethouder en de leerlingen onthulden vier hondenpoepbordjes die de leerlingen zelf ontworpen hebben.  De DSC_7734 speelveld naamgemeente heeft het veld opnieuw ingericht op verzoek van de leerlingenraad. De leerlingenraad heeft ook meegedacht over het ontwerp. Met een hek van takken, palen en boomstammen is een soort fort ontstaan. Er lag op het veld veel hondenpoep. De leerlingen hebben tekeningen gemaakt om het gedrag van hondeneigenaren positief te beïnvloeden. Van vier tekeningen zijn hondenpoepbordjes gemaakt. Deze werden deze woensdag onthuld. Drie bij de ingangen van het veldje en één bij de tuin van de school aan de zijde van de Baron van Voorst tot Voorststraat. Want ook daar was veel overlast van hondenpoep. De bordjes zijn ontworpen door Yuki Arnhem, Jan-Ties Koop, Naut Sas een Lotte van Megen.  Na de opening deelden leerlingen, samen met wethouder Ria Barber, flyers uit in de buurt. Ook deze flyers zijn gemaakt van tekeningen van de leerlingen. Als de tekeningen van de kinderen effect hebben, wil de gemeente dit vaker gaan doen met de schoolkinderen in de verschillende dorpen. zie de foto’s.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.