17 mei 2016

Muziek in huis met Baruch Ensemble in Villa Hamer

Op zondag 29 mei 2016 geeft het ensemble Baruch Ensemble een concert in Villa Hamer, onderdeel van Zorggroep De Laren.  Het concert begint om 15:00 uur. Adres: Oude Kleefsebaan 82, Berg en Dal. Voor een beperkt aantal minder mobiele, oudere bewoners uit Berg en Dal kan Villa Hamer vervoer regelen. Aanmelden kan telefonisch op werkdagen op nr. 024-3030630. Het ensemble Baruch Ensemble, bestaande uit Eduardo Paredes Crespo – viool, Isabel Vaz – cello, Daan Treur – piano, brengt een gevarieerd klassiek programma met werken van (onder voorbehoud) Haydn, Beethoven, Schumann en Piazzolla. Het programma duurt 2 maal 30 minuten.  Het optreden is op verzoek van Villa Hamer georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Zorggroep de Laren, het Gieskes-Strijbis Fonds, Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK, Grovestins Stichting en particuliere donateurs. Baruch-ensemble1

Over de musici:

In 2015 richtten een Boliviaans-Braziliaanse violist, een in Lissabon geboren celliste en een Nederlandse pianist het Baruch ensemble op.

Eduardo Paredes (1984) kwam op 14 jarige leeftijd in Nederland viool studeren dankzij een beurs van de Rotary club. In 2010 sloot hij zijn Master aan het Haagse conservatorium summa cum laude af. Als solist en kamermusicus trad hij o.a. op in de Carnegie Hall in New York, de Wigmore Hall in Londen en in Het Concertgebouw in Amsterdam.

Isabel Vaz (1986) verhuisde in 2007 naar Amsterdam om bij Dmitri Ferschtman te studeren aan het conservatorium. Zij kreeg verscheidene prijzen in (inter-)nationale concoursen en treedt sinds 2013 overal in Europa op. Ook speelt zij regelmatig in onder meer het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Orquesta Sinfonica Portuguesa.

Daan Treur (1985) studeerde aan de School voor Jong Talent en vervolgens aan het Amsterdams Conservatorium. Hij soleerde met het Betuws Symfonie Orkest in Rachmaninovs 2e pianoconcert en won prijzen op diverse Nederlandse concoursen. Sinds 2011 verdeelt Daan zijn tijd tussen Nederland en Portugal, waar hij naast zijn optredens les geeft op een aantal conservatoria.

 

___________________________________________________________________________

 

Stichting Muziek in Huis brengt al 16 jaar muziek naar de mensen toe

De Stichting Muziek in Huis (MiH) beoogt met haar concerten de kwaliteit van leven te verhogen van ouderen en zieken. Jaarlijks organiseert MiH meer dan 600 kamerconcerten door professionele ensembles. Ieder jaar genieten ruim 30.000 mensen van deze concerten. In mei 2014 onderstreepte H.M. Koningin Máxima het belang van het werk van Muziek in Huis door het bijwonen van een van de jubileumconcerten.

 

http://www.zorggroepdelaren.nl/berg-en-dal.html

Villa Hamer te Berg en Dal is een particuliere zorgvilla, gelegen in het centrum. De nieuwe en duurzaam gebouwde villa staat op de locatie van voormalig hotel Hamer, van oorsprong een beeldbepalende plek in Berg en Dal. Het is een mooi, kleinschalig en duurzaam gebouwde villa met 21 appartementen. Villa Hamer beschikt over een fraai aangelegde tuin ingericht met terrasjes en tuinpaden en een eigen chef-kok.