15 mei 2016

Muffins bakken met Berg en Dals Bloei.

Op vrijdag 13 mei was het zeker geen ongeluksdag voor de kinderen van groep 1 tot en met 4 van Basisschool Titus Brandsma in Berg en Dal. Stichting Berg en Dals Bloei organiseerde namelijk een workshop Muffins bakken in samenwerking met Hans de échte bakker uit Beek en Groesbeek. Waarom dan een workshop Muffins bakken? In het kader van het bakvirus dat sinds tijden in Nederland rondwaart, organiseert Stichting Berg en Dals Bloei voor alle bewoners van het dorp Berg en Dal op 26 juni 2016 ‘Heel Berg en Dal Bakt’ op het Hamersveld. Om alvast de kleinste inwoners van het prachtige dorp hiervoor klaar te stomen, heeft de stichting deze workshop ontwikkeld. En van wie kun je het beste de fijne kneepjes van het bakvak dan leren?  Precies, van een échte bakker natuurlijk! En zo kwam Hans de échte bakker naar Berg en Dal om in een ochtend de kinderen meer te vertellen over de wondere wereld van bakken. Hij had van alles meegenomen om de kinderen te laten zien en te laten voelen. Ook had hij zelf muffins meegenomen, met de uitdagende opmerking: ‘welke muffins zullen straks het lekkerst zijn?’ Hans is overigens één van de leden van de vakkundige jury tijdens Heel Berg en Dal bakt op 26 juni!  zie de foto’s.DSC_9358 muffins naam

Na het verhaal van Hans was het tijd voor de kinderen om zelf aan de slag te gaan. In groepjes mochten ze zelf de ingrediënten toevoegen, alles met een ferme hand drie minuten met een garde mixen en dan het beslag in de muffinshouders gieten. Een precieze klus die met verve door de kinderen werd uitgevoerd.

In mum van tijd vulden de fantastische bakgeuren de ruimte en konden de kinderen in de tussentijd zich buigen over de quizvragen. Want hadden ze wel goed geluisterd naar het verhaal van de bakker? Als dat zo bleek te zijn, zouden ze een Muffindiploma en een klein presentje als aandenken ontvangen. Met trots kunnen we melden dat alle 65 kinderen met vlag en wimpel geslaagd zijn!

De kinderen hadden zo hard gewerkt, dat er nog even extra tijd nodig was om alle muffins af te bakken. Terwijl de kinderen weer terug in de schoolbanken zaten, werd er nog even hard doorgewerkt in deze tijdelijke bakkerij van Berg en Dal. Daarna werden ze naar school gebracht. Daar hebben de kinderen en de leerkrachten nog heerlijk genoten van hun eigen baksels. En die trotse snoetjes; daar doe je het toch voor?!

Met deze activiteit heeft de Stichting een mooie aftrap gemaakt richting het grootste evenement Heel Berg en Dal bakt op 26 juni op Hamerveld. Zet deze datum alvast in uw agenda, want dit wilt u toch zeker niet missen? Binnenkort volgt hier meer informatie over.

Tot slot was dit niet mogelijk geweest zonder een aantal partijen. De ruimte van Gemeenschapshuis Kerstendal mocht kosteloos gebruikt worden en Hans de échte bakker heeft zich ook geheel belangeloos ingezet. Basisschool Titus Brandsma heeft bijgedragen aan het drukwerk en de Stichting kon rekenen op een aantal ouders dat in hun vrije tijd heeft geholpen dit tot een succes te maken.  Het was een mooie staaltje samenwerking van verschillende partijen!