9 april 2016

Weer repaircafé in Beekse Kulturhus.

Deze zaterdag was het Repaircafé Beek in het Beekse Kulturhus weer geopend en veel mensen hadden dan ook weer de weg daarheen gevonden. Het was weer gezellig in het Repaircafé. Er weren 16 elektrische apparaten aangeboden waarvan er 14 weer gerepareerd de deur uit gingen waaronder een antiek staand lampje en een dvd speler die het niet meer deed na een verbouwing. Deze laatste diende inwendig schoongemaakt te worden. Ook werden er 6 kledingstukken met o.a losse naden en broekspijpen die ingekort moesten worden. Maar ook deze gingen met hun tevreden eigenaren weer de deur uit. Er zijn ondertussen wereldwijd 1000 RepairCafé’s die gezamenlijk ongeveer 18.000 spullen per maand repareren. Daardoor hoeven er minder spullen nieuw gemaakt te worden en dat spaart energie en grondstoffen en geeft ook minder CO2 uitstoot zie de foto’sDSC_4191 repair naam