9 april 2016

Filmvoorstelling Oman en de Verenigde Arabische Emiraten in de Mallemolen.

De Mallemolen in Groesbeek organiseert op zondag 17 april om 11.00 uur een  filmvoorstelling welke gehouden wordt door Jan Driessen. Deze keer neemt hij je mee op reis naar Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. Koud in Nederland en weinig zon?  Ga mee met de film naar Oman en de Verenigde Arabische Emiraten, waar de zon altijd schijnt en het warm is.oman

We gaan naar Oman en starten de rondreis in de hoofdstad Muscat. Daar bezoeken we de vismarkt en de Sultan Qabous Grand Moskee. Vervolgens gaan we naar de Souk, een echte Arabische markt. Dan rijden we naar de kust naar het Al-Alam Paleis. Hier staan ook twee grote forten, die de stad moesten verdedigen tegen rovers. Daarna bezoeken we de Wadi Bani Khalid. Daar is een meer omringd met Palmbomen. Vervolgens rijden we door de Wahiba zandwoestijn waar we overnachten. In de stad Ibra wordt door vrouwenmarkt gehouden, er mogen geen mannen komen. Vervolgens gaan we naar het stadje Nizwa, een gezellig stadje met een Souk en een paleis. Daarna gaan we naar Tanuf waar we een dadelpalmplantage bezoeken. Hier kun je zien hoe slim de plantage van water wordt voorzien. Het Al Jabal al Akhdar gebergte is 2500 meter hoog hier bezoeken we de dorpjes Al Hamra en Birkat al Mauz. Door een smalle poort komt je in het dorp. De straatjes zijn zeer smal. Ze zijn alleen toegankelijk voor voetgangers en ezels. De vergezichten over de heuvels en de dalen zijn fascinerend.Het buurland van Oman is de V.A.E. de Verenigde Arabische Emiraten. Eerst gaan we naar het bruisende Dubai waar  jaarlijks tien miljoen toeristen komen. Hier staat de Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld, hij is 828 meter hoog. Het overdekte winkelcentrum Dubai Mall, met de grootste fonteinen en 1200 winkels is de moeite waard om te bekijken. Palm Jumeira is een eiland in de vorm van een palmboom. Op de stam en de16 zijtakken zijn flats en villa’s gebouwd. Het eiland is 5 bij 5 kilometer groot en met de mono rail toegankelijk. Abu Dhabi is de hoofdstad van de V.A.E. en doet niet onder voor Dubai. Hier staat de Grootste Moskee van Arabië. De kroonluchter weegt 12 ton en is bezet met duizenden kristallen van Swarovski. Aan het Perzische tapijt is tien jaar gewerkt door een team van 1300 mensen.

 

Locatie: De Mallemolen – Klooosterstraat 11 Groesbeek

Aanvang 11.00 uur – Entree 2,00 incl. kopje koffie

www.mallemolengroesbeek.nl