21 maart 2016

Diefstal koplampunits in Beek

Onder de carport van een woning aan de van Randwijckweg in Beek zijn de afgelopen nacht van zondag op maandag de beide koplampunits gestolen van de daar geparkeerde Volvo van de bewoners. De dieven hadden een zijruit van de auto ingeslagen en zo de motorkap van de auto geopend, waarna de koplampen verwijderd konden worden. De bewoner had van het voorval ’s nachts niets gemerkt en blijft achter met een schade van 3500 Euro. Hij heeft maandagmorgen aangifte gedaan bij de politie, die daarvoor bij hem langs kwam. Hem werd verteld, dat er diezelfde nacht in Nijmegen twee mannen van 19 en 21 jaar uit Nijmegen, na een achtervolging,   met hoge snelheid over onder andere de Graafseweg en Wijchenseweg in hun woonplaats, waren aangehouden. Onderweg gooiden de verdachten spullen uit de auto, waarvan later bleek dat het onderdelen van Volvo-koplampunits waren. Uiteindelijk was hun auto in de wijk Dukenburg gestopt.DSC_6750 Volvo naam

Heling
Voorlopig worden de 2 verdacht van heling van de gestolen koplampen. Of ze de lampen ook gestolen hebben wordt uitgezocht. Vanwege de hoge snelheid waarmee gereden is –  100 kilometer per uur door de bebouwde kom – is de bestuurder zijn rijbewijs kwijt. Hem wordt verder onverantwoord rijgedrag ten laste gelegd.

Makkelijk te stelen
Dieven van auto-onderdelen hebben het doorgaans voorzien op airbags en navigatiesystemen. In Nijmegen steeg vorig jaar ineens het aantal diefstallen van koplampunits en dan vooral van de xenonverlichting van bepaalde Volvotypes, waarbij de units makkelijk te stelen zijn.