22 maart 2016

Buurtbewoners Groenlanden ontvingen Syrische vluchtelingen

Afgelopen zaterdag 19 maart ontvingen buurtbewoners van de Groenlanden een groep Syrische vluchtelingen uit Heumensoord. Ook de reeds in Ooij woonachtige vluchtelingen waren uitgenodigd en aanwezig. Het doel van de middag was de vluchtelingen een ontspannen middag te bezorgen en welkom te heten in de Ooypolder. De vluchtelingen werden met de zonnetrein van de Stichting Van Steen en Natuur vanuit Beek naar ’t Veerhuis aan de Ooijse Bandijk gebracht. Daar wachtte hen en hartelijke ontvangst door buurtbewoners. Het middagprogramma bestond verder uit een wandeling door de Groenlanden met Iris Berends van Buitenlucht, een tocht met de paardenkoets van Stalhouderij Kasteelsche Hof en spelletjes voor de kinderen. Er werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd in B&B Het Veerhuis. De opzet was geslaagd! Er was een goede sfeer en dankbaar keerden de vluchtelingen weer ‘huiswaarts’. De middag kwam tot stand door de belangeloze medewerking van de Stichting Steen en Natuur, Iris Berends van Buitenlucht, Stalhouderij Kasteelsche Hof,  de SPAR, ’t Veerhuis, Judith Claassens voor vertaling en de bewoners van de Groenlanden. IMG_1396 vluchtelingen naam