20 maart 2016

“Hollandse Meesters” bij Edelweisz in Berg en Dal

‘Hollandse Meesters’. Dat was dit jaar het thema van het jaarconcert van muziekgezelschap Edelweisz in Berg en Dal. Voor de 32e keer verzorgden zij een groot concert in dorpshuis Kerstendal in Berg en Dal.  Het orkest stond onder leiding van Theo Jetten. Ze lieten muziek horen die is geschreven door Nederlandse componisten. Er was deze avond een gevarieerd programma . Zo hoorde men Kronenburgerpark van de Nijmeegse zanger Frank Boeijen. Behalve het dirigentenstokje nam  dirigent Theo Jetten deze avond ook steeldrumstokjes in zijn handen. Hij zou dit doen met een oud-collega van de Steelband van de Marinierskapel , maar deze kon er door omstandigheden deze avond niet bij zijn. Daarom deed hij het alleen en liet hij Caribische klanken horen tijdens Caribbean Variation, terwijl Danny Eissing het orkest dirigeerde. Drummer Niels van Laanen liet een spetterende drumsolo horen in Sparkling Drums van Ted Huggens. Tijdens dit jaarconcert kwam een eenmalige grote blokfluitgroep op het podium.  De leden van Edelweisz, die nu nog blokfluit spelen of ooit blokfluit hebben leren spelen, speelden gezamenlijk een toepasselijk lied op hun eigen blokfluit of op vijf onlangs geschonken blokfluiten. Ook de leerlingen van het jeugdorkest, onder leiding van Danny Eissing, lieten zich deze avond weer op een voortreffelijke wijze horen. zie de foto’s DSC_5652 Edelweisz naam

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.