19 maart 2016

AKKOORD 2015 – 2016 Algemene Muzikale Vorming K.N.A. & de Biezenkamp

Bij het muziekproject ‘Akkoord’ krijgen de kinderen uit de 2 groepen 4 van basisschool de Biezenkamp in Beek les op een instrument naar keuze, namelijk: blokfluit, klarinet of trompet. Iedere week, op vrijdag, krijgen de leerlingen les in kleine groepjes. In goede samenwerking met het team van de Biezenkamp worden de muzieklessen gegeven door enthousiaste muzikanten van Harmonie ‘Kunst Na Arbeid’ onder leiding van vakdocente Marieke van Ruitenbeek. Tijdens de lessen krijgen de kinderen belangrijke tips over hun instrument, leren zij noten lezen en spelen zij liedjes uit hun eigen muziekboekjes. Thuis gaan zij aan de slag met alles wat ze in de les hebben geleerd! Het CONCERT. Op vrijdag 18 maart is het project AKKOORD afgerond met een koffieconcert in de aula van basisschool de Biezenkamp. Alle leerlingen van de groepen 4 hebben hieraan deelgenomen en hebben aan hun ouders/verzorgers, opa’s/oma’s, vrienden en familie laten horen, wat ze op muzikaal gebied allemaal hebben geleerd in het afgelopen kwartaal. “Mieke heeft een lammetje, Mieke houd je vast, Un dun Dip” en een heuse Muziekmachine, waarbij de leerlingen en docenten samen hebben gezongen, maakten deel uit van het programma. De opkomst was prima en het publiek en het team van de Biezenkamp waren erg enthousiast. De leerlingen zijn gelukkig allemaal geslaagd en hebben een mooie oorkonde ontvangen! Het Team ‘Akkoord’ – Harmonie ‘Kunst Na Arbeid’ , Marieke van Ruitenbeek, Chantal Orval, Willem Jansen, Gerard v/d Pluijm en Jos Orval.  zie de foto’s.DSC_5043kna biezenkamp naam