4 maart 2016

Pannenkoekenboot weer gerepareerd na aanvaring.

 De Pannenkoekenboot  heeft dinsdagmiddag een lichte aanvaring gehad met een tanker op de Waal in Nijmegen.  De boot was stuurloos geworden omdat een boegschroef was uitgevallen en de 50 passagiers, die de boot hadden afgehuurd werden door een boot van Rijkswaterstaat van boord gehaald en vervolgens met een touringcar naar de Waalkade gebracht. . Saillant detail was, dat vorig jaar een grote oefening op de Waal heeft plaats gevonden op de Waal, waarbij zowel de Pannenkoekenboot als de boot van Rijkswaterstaat heeft deelgenomen dus er was al enige ervaring. Maar de schade viel mee, de boot is woensdag gerepareerd.   “Het is een technisch mankement, dat hebben we wel eens vaker. Maar nooit is het tot een botsing gekomen”, aldus een woordvoerster van de Pannenkoekenboot. Los van wat kapot glaswerk, heeft de boot geen schade. DSC_8773 Pannenkoekenboot naamDSC_8283 Pannenkoekenboot naam