7 februari 2016

Maandagmorgen beslissing over de Rozenmaandagoptocht Beek

Er is een kans dat de Rozenmaondagoptocht in Beek-Berg en Dal maandag niet doorgaat. De weersverwachtingen hebben er voor gezorgd dat de organisatie twijfelt of de 42e editie van deze optocht op maandag kan plaatsvinden. In Roermond is door de harde wind de optocht al afgelast. Dit is namelijk gevaarlijk in combinatie met de grote wagens. Voor veel provincies heeft het KNMI al een waarschuwing uitgegeven in verband met windstoten van 75 km/uur tot 90 km/uur. Dit betreft een zogeheten “code geel” en is tijdelijk geldig in de nacht en vervolgens weer in de middag. De wind neemt in de ochtend namelijk even af. De provincie Gelderland valt echter (nog) niet onder de provincies waarvoor de waarschuwing geldt. De organisatie van de Beekse optocht neemt maandagochtend om 09:30 uur in overleg met gemeente en politie een besluit. Deelnemers worden rond 10:00 uur ingelicht als de optocht wordt afgeblazen. Als alles volgens planning verloopt start de optocht om 14:00 uur. Wij willen er alles aan doen om het morgen door te laten gaan maar wij, als Stichting, willen de veiligheid voor de toeschouwers en deelnemers kunnen blijven waarborgen. Hopelijk heeft u hier begrip voor”, aldus de organisatie. Update: Laatste nieuws. Is afgelast.Rozenmaondagoptocht_2016_Beek-DGB

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.