1 februari 2016

Spoorzoeken op de Stuwwal

De Romeinen liepen al over de prachtige oeroude stuwwallen van Nijmegen. Nu jij nog! Als je tussen 8 en 12 jaar oud bent, kun je op woensdagmiddag 10 februari struinen op de heuvels en dalen van de stuwwal. Natuurmuseum Nijmegen en IVN Rijk van Nijmegen organiseren deze activiteit in het kader van de maandelijkse ontdekkingstochten. De stuwwal is ongeveer 200.000 jaar geleden ontstaan. Het was de tijd van de mammoet, de wolharige neushoorn en het reuzenhert. Mammoeten leven er niet meer, maar wel veel andere dieren: reeën, dassen, vossen, marters, vleermuizen, eekhoorns, muizen, uilen, buizerds en torenvalken. We maken een lekkere wandeling met op de stuwwal, in het bos, in het weiland, met prachtige vergezichten op Persingen, het kleinste dorp van Nederland.  Wil jij ook meedoen? Schrijf je dan in bij het Natuurmuseum: telefoon 024-3297070 of via info@natuurmuseum.nl. Deelname kost € 3,00. Vrienden van het IVN en het Natuurmuseum Nijmegen betalen € 1,50. Er kunnen maximaal 30 kinderen mee, dus geef je snel op! Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl of www.ivn-nijmegen.nl. Lees verder.winterwandeltocht naam

 

We gaan op zoek naar diersporen. Met een beetje geluk vinden we dassenharen, want de dassen zijn hier heel actief. Ze kruipen onder het prikkeldraad door en dat is soms erg krap. We zien diverse haarsporen (hond, hazen, paarden, wild zwijn) en na deze middag weet je ze van elkaar te onderscheiden. Dat geldt natuurlijk ook voor de uitwerpselen. Het is altijd weer een verrassing wat we ontdekken. Neem dus een zakje mee om bijzonderheden mee naar huis te kunnen nemen. Deze leuke en leerzame ontdekkingstocht duurt ongeveer twee uur. De tocht start om 14.30 uur bij de slagboom van het Geldersch Landschap ter hoogte van de Rozet, Rijksstraatweg 92a, Beek-Ubbergen. Trek stevige schoenen aan, want je moet klimmen en dalen. Verder eventueel regenkleding en natuurlijk warme kleren. Onderweg krijg je wat te drinken.

Wil jij ook meedoen? Schrijf je dan in bij het Natuurmuseum: telefoon 024-3297070 of via info@natuurmuseum.nl. Deelname kost € 3,00. Vrienden van het IVN en het Natuurmuseum Nijmegen betalen € 1,50. Er kunnen maximaal 30 kinderen mee, dus geef je snel op! Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl of www.ivn-nijmegen.nl.