1 februari 2016

Schlagerfestival Zuid-Oost Nederland in de Linde in Groesbeek

In een nagenoeg uitverkocht feestpaleis De Linde in Groesbeek streden afgelopen zondagavond  maar liefst 16 groepen om de beste carnavalsschlager Zuid–Oost Nederland van 2016. Beter bekend als ‘De beker met de grote neus’. Alle nummers één tot en met drie, behaald op een Schlagerfestival in Zuid Oost Gelderland mogen deelnemen aan deze ‘Battle of the year’. En dat werd het: een adembenemende mix van cabaret en carnavalsschlagers. Dit jaar voor de 21e maal gejureerd door Ad Kramer, bekend als ‘de man achter Guus Meeuwes, The Sunstreams, De Heilsoldaat en ooit nummer één als Marc Winter. Musicus en journalist Wim Bakker mocht hem voor het 9e jaar vergezellen  en dirigent Mariëlle Poelen sloot voor de derde keer de rijen. Unaniem was hun oordeel, met als positieve voetnoot dat de nummers steeds dichter bij elkaar komen te liggen doordat steeds meer groepen kiezen voor professionele orkestbanden en decorstukken die in het Circustheater van Scheveningen niet zouden misstaan. In de categorie ’Eigen geschreven nummers’ ging de tweede plaats naar  de groep “onBESTUURbaar” uit Sambeek met hun vertolking van Sannébeke. De hoogste trap en daarmee de beker met de grote neus mocht voor het tweede opeenvolgende jaar naar Millingen aan de Rijn. Een spetterend optreden met het nummer ‘Het gaat weer lekker’ door “De Verrapzakte Boys” werd unaniem door de jury én de zaal gekozen tot de beste schlager van het jaar. In de categorie ‘Bestaande Melodieën’ ging de derde plaats naar Druten. Het nummer ‘Facebookvrienden’ van het Feestduo Happy Ouwer werd als derde ‘geliked’. De tweede plaats was voor ‘Het Vastenaovondcirrekus van ‘Doe mar Hin’.  Verpletterend was de primeur van de groep “C.V. Um ’t Éve” uit Groesbeek die ‘De beker met de grote neus’ wonnen door hun vertolking van ‘Feest vur Iedereen’. Een uitzinnige menigte kon zich verenigen met de jury. Het was nog lang onrustig in Druten en Millingen en tot in de kleine uurtje gezellig in Groesbeek.  zie de foto’s deel 1;  deel 2;  deel 3 ; deel 4 deel 5. DSC_8234 CV UM 't EVE naamDSC_8048 Verapzakte Boys naam

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.