31 januari 2016

Tweede editie Bridge Open Berg en Dal zeer geslaagd

Ter gelegenheid van het samengaan van de gemeentes Groesbeek, Ubbergen en Millingen aan de Rijn organiseerden de bridgeclubs BC de Groebelton (Groesbeek), EmBeCe ’94 (Milingen aan de Rijn) en BC Hoog Laag (Ooij) vorig jaar op zaterdag 31 januari 2015  een kennismakingsdrive voor alle in verenigingsverband actieve bridgers binnen de nieuwe gemeente. Het grote succes van die drive deed de drie verenigingen besluiten er een jaarlijks terugkerende activiteit van te maken. Na vorig jaar in Groesbeek vond de Bridge Open Berg en Dal dit jaar op 30 Januari plaats in de Sprong te Ooij. Verschil met vorig jaar was dat nu niet alleen de leden van de bridgeclubs maar ook alle overige inwoners van de gemeente mee mochten bridgen. zie de foto’s deel 1 ; deel 2DSC_7859 Bridge Open naam

Was de opkomst vorig jaar al hoog, dit jaar overtrof de opkomst alle verwachtingen. Maar liefst 184 bridgeliefhebbers bevolkten op deze zaterdagmiddag de grote zaal van de Sprong. Na een kopje koffie werd er aangevangen met de bridgedrive. Maar niet nadat eerst het bridgekoor Hartenvrouwen (allen lid van Hoog Laag) een toepasselijk liedje ten gehore had gebracht. Dit was tekenend voor de opzet van deze middag: gezelligheid stond voorop. Het koor kwam dan ook herhaaldelijk terug om speciaal voor deze dag geschreven teksten ten gehore te brengen.

Maar er werd natuurlijk ook gebridged. In verschillende op speelsterkte ingedeelde lijnen speelde men tegen leden van andere verenigingen. De spellen waren voor alle lijnen hetzelfde. Daardoor maakte iedereen, ongeacht speelsterkte, kans op de speciaal voor dit evenement door de gemeente Berg en Dal ter beschikking gestelde wisseltrofee. Wethouder Weijers was aanwezig om de prijzen uit te reiken. De wisseltrofee belandde in Groesbeek: met 71,53 % behaalde het paar Muskens/Stevens de hoogste score.

De reacties van de deelnemers waren na afloop wederom zeer positief. De datum van volgend jaar kan alvast in de agenda worden genoteerd: zaterdag 28 Januari 2017 in Hotel Millings Centrum te Millingen aan de Rijn.