24 januari 2016

Kekerdom ‘t HAONEHART, een “KERN MET PIT”!

Eind 2014 werd ’t Haonehart (onderdeel van Vitaal Kekerdom) – toen nog onder de naam “Groen (ont-)moet” –  door Kern met Pit geselecteerd als één van de Gelderse projecten. Kern met Pit is een initiatief van de KNHM (Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij), waarmee projecten ondersteund worden die erop gericht zijn de directe woonomgeving te verbeteren. Als geselecteerd project ontvingen we ondersteuning van een adviseur van Kern met Pit én de toezegging dat we een geldprijs zouden kunnen verdienen, indien we er in zouden slagen om de plannen in het kalenderjaar 2015 te realiseren. Het afgelopen jaar is het gelukt om van het braakliggende terrein aan de Jan Arntzstraat in Kekerdom een groene ontmoetingsplaats te maken, waar al diverse gezellige activiteiten plaatsvonden. Op 23 januari 2016 werden we in Arnhem uitgenodigd om de resultaten te presenteren. Gelukkig was ook de vakjury tevreden: ’t Haonehart kreeg het predicaat ‘Kern met Pit’ én de geldprijs van 1000 euro. Natuurlijk kon dit project uitsluitend gerealiseerd worden door vele hardwerkende vrijwilligers en diverse sponsoren. Nogmaals hartelijk dank aan iedereen die op welke manier dan ook bijgedragen heeft aan de totstandkoming van ’t Haonehart, dé groene ontmoetingsplaats in Kekerdom! De Gelderse winnaar was deze keer een project Kinderboerderij in Didam.zie de foto’sDSC_5295 Kekerdom naam