19 december 2015

Presentatie Persingen-prent in ’t Spijker.

Dit weekend wordt de Persingenprent gepresenteerd in hotel-restaurant ’t Spijker in Beek. Van 13.00 uur  tot 17.00 uur op beide dagen kan men kennis maken met de kunstenaar Siemen Dijkstra uit Dwingelo en de prent, welke hij speciaal voor de stichting Het Kerkje van Persingen heeft gemaakt.  De bedoeling is dan natuurlijk ook dat de prent gekocht gaat worden,  want daar draait het project GrafiPersingen om. Al tientallen jaren wordt kunstenaars gevraagd een prent te ontwikkelen van het kerkje of de omgeving van Persingen. Van de houtsnede of andere druktechniek die de kunstenaar gebruikt, worden veertig prenten afgedrukt. Die krijgen een vaste prijs: 150 euro. De helft is voor de maker, de andere helft gaat rechtstreeks naar de stichting Het Kerkje van Persingen. Hard nodig voor onderhoud aan het monument van de polder. Deze prent is gemaakt door Siemen Dijkstra uit Dwingeloo en toont “een pad langs de Elyzeese velden op een frisse ochtend in de lente”. De vrijwilligers van GrafiPersingen kozen voor de kunstenaar uit Drenthe, ‘omdat we de meeste artiesten in de buurt al hebben gehad’. Ze maakten kennis met het werk van Dijkstra tijdens de zomerexpositie in de Nijmeegse St. Stevenskerk. zie de foto’s.DSC_6848 Grafiprent naam