19 december 2015

Kerstvakantie in Orientalis Heilig Landstichting.

Kerstvakantie ‘wat men nergens anders vindt’

Feest van Licht 2015 is de plek om je te verkleden als herdertje of engeltje. Kinderen kunnen op speurtocht gaan en deel uit maken van het levend decor. Dit weekend en 2e Kerstdag kun je meewandelen met de schaapskudde van herder Wouter en zijn hond. Neem dus je herdersstaf mee!!  Een herdershoofddoek en vleugeltjes zijn eventueel voor een klein bedrag op de kerstmarkt verkrijgbaar. Speciaal op zondag 20 december ontdek je dat een ezel een gezelschapsdier is.
In de woestijn kunnen kinderen in een grote tent (yurt) in het Bedoeienenkamp zich opwarmen met een glaasje thee en zelf een worstje roosteren en tegelijkertijd luisteren naar echte spannende verhalen. Ook is er een kinderatelier waar ze kunnen knutselen en bij de lange kerst-knikkerbaan met letterlijk allerlei toeters en bellen vermaken. Op het grote Plein van Pilatus staat een kerstdoolhof. In de expositie “Winterlicht” is een apart onderdeel gereserveerd waar kinderen kennis maken met de Lichtfeesten. De hele cyclus van Lichtfeesten begint op 11 november met Sint Maarten, met volgend Sint Nicolaas, Sint Luciafeest, Sankt Silvester, Advent, Kerstmis, Oud & Nieuw en Driekoningen.  Foto: Ed van Alem FotografieHeilig Landstichting, 28-12-2014; DG_Foto  Sfeerfoto's met figuranten in sneeuw Foto: Ed van Alem

 

Knikkerbaan stukken langer dan wereldrecordbaan

De kerstknikkerbaan die momenteel te zien is in Museumpark Orientalis, blijkt stukken langer te zijn dan de baan waarmee de bouwer ooit het Guinness Book of Records haalde. Jelle Bakker bouwde met 210 meter in 2009 de langste baan ter wereld: die in Orientalis heeft een totale baanlengte van 397,38 meter.  Bakker bouwde bijna twee maanden aan de baan, die voor een groot deel helemaal in kerstsfeer is. De baan is aangekleed met ontelbaar veel kersthuisjes en -lichtjes. De knikkers laten bellen rinkelen, en een speciale attractie is een kiepbak. Daarin worden meer dan duizend knikkers verzameld, die vervolgens in één keer op de knikkerbaan worden losgelaten. Een waar spektakel!

Meer informatie www.feestvanlicht.nl. Geopend vanaf 19 t/m 30 dec van 12.00 – 19.00. Behalve op 24 t/m 26 december van 12.00 – 18.00 uur.

 

Heilig Landstichting, 28-12-2014; DG_Foto
Sfeerfoto’s met figuranten in sneeuw
Foto: Ed van Alem