11 december 2015

Energieconvenant Groesbeek van start

Het energieconvenant Groesbeek is een overeenkomst tussen verschillende ondernemingen en instellingen met als doel hun energieverbruik terug te dringen en daardoor de CO2-uitstoot te verminderen. De afgelopen maanden zijn de tien deelnemers aan het convenant regelmatig bij elkaar gekomen en hebben samen de intentie uitgesproken om jaarlijks tussen de 3% en 5% CO2-uitstoot te verminderen. Als de tien organisaties jaarlijks 3% minder elektra en gas gebruiken staat dat gelijk aan een daling van CO2-uitstoot van zo’n 50 huishoudens. Als deze vermindering van CO2-uitstoot puur door energiebesparing wordt gerealiseerd, betekent dit voor drie jaar een besparing van zo’n € 125.000,-. Ondernemers, instellingen en overige organisaties die zich nog graag willen aansluiten bij dit initiatief kunnen contact opnemen met Arjan Vernhout via arjan@v-consult.nl. Verkleinen CO2-voetafdruk: Wij zijn de eerste generatie die de gevolgen van klimaatverandering ondervindt en wij zijn de laatste generatie die er iets aan kan doen. Minder CO2-uitstoot is pure noodzaak voor een gezonde en veilige leefomgeving. Het gezamenlijk werken aan het verkleinen van de CO2-voetafdruk is dan ook erg belangrijk. Door minder fossiele brandstoffen (zoals kolen, olie en gas) te gebruiken en over te schakelen naar schone en duurzame energiebronnen, nemen organisaties verantwoordelijkheid voor hun eigen CO2-uitstoot. “Investeren in duurzaamheid is geen keuze, het hoort bij standaard ethisch zakendoen”, aldus Ben Wolters van conferentiecentrum de Poort, een van de tien deelnemers aan het convenant. De volgende organisaties hebben het energieconvenant Groesbeek ondertekend: Oosterpoort, Nikkelen Elektrotechniek, Weijerseikhout, Conferentiecentrum De Poort, Gemeente Groesbeek (Berg en Dal), Pluryn, Sint Maartenskliniek, De Overhaag, Van Kesteren, Duits Isolatie Op de foto  de deelnemers met het ondertekende convenantIMG_0150 beeld energieconvenant