9 oktober 2015

2e Hoorcollege Universiteit van Beek met Drs. Rene van Hoften.

Donderdagavond vond het 2e Hoorcollege van de Universiteit van Beek in de Bibliotheek plaats met deze keer  Drs. Rene van Hoften als spreker.Het onderwerp was deze keer ” ’t Hoog en ’t Laag in Beek-Ubbergen”. De voormalige gemeente Ubbergen staat bekend om zijn mooie natuur, de laaggelegen Ooijpolder en het hooggelegen Nederrijkswoud. Het natuurlijk verschil tussen deze twee gebieden, ’t Hoog en ’t Laag, bracht in de geschiedenis van Ubbergen ook grote sociale verschillen met zich mee. Drs. Rene van Hoften, amateurhistoricus, bracht de gevolgen van deze unieke situatie in zijn hoorcollege helder in beeld. Ongeveer 20 mensen bezochten deze avond en kregen informatie over de “Rijke tijden” van Beek met haar Adel en prominenten, maar ook over de steenfabriekstijd in de Ooijpolder en de tijden, dat er nog volop gesmokkeld werd in het grensgebied en heel veel meer. Het was een interessante avond. zie de foto’s.DSC_2568 Hoorcollege naam